fbpx

Bolečine v sklepih so daleč najpogostejša okvara zdravja Slovencev

V evropskem merilu smo Slovenci na 4. mestu po številu ljudi z bolečinami v sklepih, ki omejujejo dnevne aktivnosti, kar 30 % prebivalcev Slovenije pa trpi zaradi kroničnih bolečin v sklepih. Če ste med njimi, berite dalje, saj lahko bolečine močno omilite!

Težave s sklepi, kostmi in mišicami so drugi največji evropski zdravstveni problem, ki zahteva dolgotrajnejše zdravljenje (na prvem mestu so težave zaradi previsokega krvnega pritiska, zaradi česar trpi kar tretjina Evropejcev). Več kot petina Evropejcev trpi zaradi bolečin v mišicah, kosteh in sklepih (artritis in revmatizem), razširjenost težav pa se povečuje s starostjo. V starostni skupini od 15 do 25 let je 7 % takšnih, ki se dolgoročno zdravijo zaradi teh bolečin, v skupini nad 55 let pa jih je že 27 %.

Po navedbah Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) »bolezni in stanja kostno-mišičnega sistema in vezivnega tkiva predstavljajo velik problem zdravja v Sloveniji in veliko breme za zdravstveni sistem. Govorimo o raznovrstni skupini stanj, ki prizadenejo kosti, mišice, hrustance, kite, vezi, sklepne ovojnice in druga vezivna tkiva ter povzročajo bolečino in moteno gibljivost telesa. Bolečine v sklepih in hrbtu so daleč najpogosteje samoporočana okvara zdravja med prebivalci Slovenije in drugih razvitih delov sveta. Težave s kostno-mišičnim sistemom se začnejo pojavljati zgodaj, z obremenitvami in degenerativnimi spremembami pa pri starejših skokovito naraščajo. Z naraščanjem deleža starejšega prebivalstva in debelosti ter z upadanjem telesne aktivnosti se bo še izraziteje povečal vpliv te skupine zdravstvenih težav na posameznika in družbo. Dolgotrajne bolečine in zmanjšane sposobnosti za vsakdanja opravila zelo slabšajo kakovost življenja in povečujejo odvisnost od pomoči drugih.«

Podatki (EHIS- European Health Interview Survey oziroma Anketa o zdravju in zdravstvenem varstvu) kažejo, da je kar 48 % starejših od 15 let že imelo ali ima eno ali več težav s skeletno-mišičnim sistemom, 30 % jih je težave imelo v zadnjem letu.

Število prvih pregledov na 1000 prebivalcev zaradi skeletno-mišičnih bolezni pri specialistih se je v desetih letih povečalo za 20 %. Vsak 25. moški in vsaka 30. ženska, ki sta obravnavana zaradi teh bolezni v osnovnem zdravstvu, sta napotena na bolnišnično zdravljenje.

Najpogostejša bolezen sklepov in drugi najpogostejši vzrok trajne invalidnosti pri odraslih je osteoartritis, ki zajame velike nosilne sklepe (kolena, kolke), tudi vretenca in sklepe dlani. Redko se pojavi pri mlajših od 40 let, pri ljudeh nad 60 let pa se odstotek obolelih vrti okoli 60 %. Z uporabo ustreznih terapevtskih ukrepov je osteoartritis mogoče ohranjati pod nadzorom, pozdraviti pa se ga ne da. Cilj zdravljenja je ublažiti bolečino in zmanjšati izgubo fizične funkcionalnosti pacienta. Pri tem pa si lahko delno pomagamo tudi sami.

Naravna rešitev za zmanjšanje bolečin v sklepih

Bolečine zaradi osteoartritisa omilimo z razgibavanjem in redno aerobno telesno aktivnostjo, obkladki in posebnimi vložki za obutev, lahko pa si pomagamo tudi z naravnim prehranskim dopolnilom, ki velja za neverjetno odkritje, Helix Original! 

Helix Original kapsule vsebujejo polžje proteine s Krete, kjer so odkrili polže z izjemno vsebnostjo alatoina, ki veže vlago, pomaga pri celjenju ran in brazgotin, ter drugih hranil, ki blagodejno vplivajo na sklepe, prizadete zaradi osteoartritisa. Izdelek je proizvedlo priznano špansko podjetje za proizvodnjo vitaminskih in prehranskih dodatkov, evropski preizkus, pri katerem je sodelovalo 100 oseb, pa je dal presenetljive rezultate. Več kot 80 odstotkov ljudi, ki so uporabljali Helix Original, je namreč poročalo o zmanjšanju bolečine in izboljšani elastičnosti sklepov! Sodelujoči v preizkusu so povedali še, da bi Helix Original priporočili tudi ostalim, ker je enostaven za uživanje, učinkovit, naraven in brez stranskih učinkov.

Zmagovalna kombinacija, ki deluje

Poleg polžjih beljakovin so glavne sestavine prehranskega dopolnila Helix Original:

  • kurkuma,
  • glukozamin,
  • kondroitin,

Kurkuma je izjemno cenjena v kulinariki, deluje pa tudi protivnetno in protibolečinsko in lajša bolečine ali bolečine ter preprečuje vnetja, odlična je tudi proti glavobolu in bolečim mišicam ter celo za zdravljenje bolečega grla.

Glukozamin  je popolnoma naraven prehranski dodatek, za katerega velja, da regenerira poškodovan in izrabljen hrustanec. Jer široko uporabljan, dokazano varen in učinkovit.

Boswellia Serrata.

Kondroitin je je najpogosteje v uporabi skupaj z glukozaminom, učinkuje kot mazivo in v sklepe prinaša vlago.

Boswellia Serrata je starodavno indijsko drevo, izvleček katerega že stoletja uporabljajo v Indiji kot del ajurvedske medicinske znanosti zaradi blagodejnih učinkov na vrsto vnetnih bolezni. S protivnetnim in protibolečinskim delovanjem lajša težave pri artritisu, astmi, Crohnovi bolezni, bolečinah v hrbtenici in mnogih drugih. Deluje tako, da zaustavi nastajanje encima lizil oksidaze, ki je razvpit encim, odgovoren za oksidacijo. Poleg tega nadzira tudi nastanek beljakovin, ki povzročajo vnetja in uničujejo tkivo sklepov.

Priporočena uporaba in opozorila

Helix Original kapsule so namenjene zgolj odraslim, za otroke in nosečnice niso priporočljive.

Prehransko dopolnilo ne sme in ne more nadomestiti uravnotežene in raznolike prehrane ter zdravega življenjskega sloga. Izdelek ni namenjen diagnosticiranju, zdravljenju ali preprečevanju bolezni.

Pred začetkom uživanja prehranskega dopolnila Helix Original je priporočljivo, da se posvetujete z osebnim zdravnikom. Dnevni odmerek je ena kapsula zjutraj, ki jo vzamemo s kozarcem vode, tega odmerka pa ne smemo prekoračiti.

IZJEMNA PRILOŽNOST!  Ob naročilu enomesečne terapije (30 kapsul) terapijo za drugi mesec prejmete za darilo, torej za ceno ene dobite kar dve terapiji!

Prehransko dopolnilo Helix Original lahko kupite v naši spletni trgovini ali pa s klicem na številko 080 61 16.

 

 

Call Now Button